“Allah’ın Sadık Kulu Barla’ya” Yoğun İlgi
“Gemlikli Vatandaşlar “Allah’ın Sadık Kulu Barla” Filminde Buluştu”
Türkiye'de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon filmi “Allah'ın Sadık Kulu Barla” ülke genelinde olduğu gibi Gemlik’te de yoğun ilgi gördü. Filmin gösterime girdiği ilk günden itibaren sinemaya akın eden Gemliklilerden birçoğu filmi ikinci kez izliyor.
Hollywood'un gişe rekorları kıran Yüzüklerin Efendisi, Kutup Ekspresi ve Neşeli Ayaklar, Avatar gibi filmlerde kullanılan 'motion capture – Mocap' tekniğiyle, Türkiye'de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon filmi “Allah'ın Sadık Kulu Barla” Gemlik’te de çok sevildi. Filmde, Bediüzzaman Said Nursi'nin 1927-1934 yıllarında, Isparta'nın Barla nahiyesine sürgün edilmesi ile orada bütün engel, çile ve zorluklara rağmen insanlığa ışık saçan hayatı anlatıyor.
Öte yandan filmde, Bediüzzaman Said Nursi ve talebeleri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu modellendirildi. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin sıkıntı, çile ve mücadele dolu hayatının en çarpıcı dönemlerinden biri olan 'Barla Hayatı'nı animasyon türüyle beyazperdeye aktaran Allah'ın Sadık Kulu: Barla, Anadolu'nun ücra bir köşesine tecrit edilmeye çalışılan bir alimin iman hakikatlerine dayanarak, sonradan tüm dünyayı saran bir 'muhabbet ve adanmışlık' hikayesini ele alıyor.
Yapımcılığını Fatih Gök'ün, yönetmenliğini Esin Orhan'ın yaptığı, 3,5 yıllık titiz çalışmasının ürünü olan film Gemlik Venüs sinemasında seyirci ile buluşmaya devam ediyor.
Filmin Öyküsü
Filmde, seksen küsur senelik ömründe dünya zevki namına bir şey yaşamamış, "Milletimin imanını selamette görürsem, cehennemin alevleri arasında yanmaya razıyım" diyecek kadar diğergam bir insanın hayatından kesitler, çizgi sinema tekniğiyle beyaz perdeye yansıtılıyor. Filmde, cahillik, fakirlik ve ardından sükûn edip gelen bölünmüşlüğü, hem tespit hem de reçeteyle tedaviye işaret eden, devrini aşkın insanın farklı bir aksiyonuna dikkat çekiliyor. "Allah'ın Sadık Kulu: Barla", daha önce tarihte pek örneğine rastlanmayan bir tarzın hikâyesi..
Bu filmde, Risale-i Nurların yazdırılma, yazdırılan nüshaların ise, tarladaki çiftçiden, evdeki kadına, eli kalem tutacak kadar gücü olan yaşlıdan, delikanlı gençlere kadar, farklı insanların aynı motivasyonla yazmalarının destanı resmedilmeye çalışılıyor.
Gemlik Gündem