09 Mar

Profesörlerin Gemlik Çıkartması

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yüksek Okul Yöneticileri, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak başkanlığındaki yüksek okul yöneticileri, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ederek, kendilerine destek oldukları için teşekkür ettiler.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Müfit Parlak, “Üniversitemize bağlı 17 Meslek Yüksel Okulu Müdürleriyle her ay yaptığımız toplantıları artık her ay ayrı bir ilçede yapıyoruz. Bugün yapacağımız toplantı nedeniyle Gemlik’teyiz. Bu arada, Yüksek Okullar ile üniversitemize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek, teşekkür ediyoruz. Bu nedenle, Kaymakam vekilimizi, Cumhuriyet Başsavcımızı ve Odanızı ziyaret ediyoruz.” dedi.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Akıt ise, “Sahaya çıkmak çok güzel. Bu saye de biz de hocaları mızı tanıma fırsatı bulduk. Biz, bu ziyaret için teşekkür ediyoruz.“ dedi.

Daha sonra, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden Yüksek okul yöneticilerine, Yönetim Kurulu üyeleri Oda Başkanı Kemal Akıt tarafından tanıtıldı.

Kemal Akıt tanıtımdan sonra memnuniyetini bildirerek, “Hayatta önem verdiğim iki meslek var. Bunlardan biri doktorluktur. Doktorlar, hayat kurtarır, öğretmenler ise çocuğa yön verir.” şeklinde konuştu.

Gemliklilerin
geçim kaynaklarının temelinde zeytincilik bulunduğuna dikkat çeken Kemal Akıt, Gemliklilerin balıkçılığı kendi elleriyle yok ettiğini söyledi.

GTSO’nun Körfezde kaybolmaya yüz tutmuş olan balık türlerinin aratması için bir proje geliştirdiklerini, bu projenin Körfezin uygun yeri ne bir batık gemi bırakmak olduğunu anımsatarak, “Bu konuda teklifimiz üniversitenize kadar geldi. Görüş istedik ama sonuç alınamadı.” dedi.

Prof. Dr. Müfit Parlak ise, balık türlerinin çoğalmasının yalnız balık ile gerçekleşmeyeceğini, Körfez’e salınan evsel atıkların, sanayi atıklarının devam etmesi halinde balık türlerinin çoğalmasının mümkün olmadığını söyledi.Akıt ise, bu konuda BUSKİ’nin arıtma tesisi projesinin yaptığını, gerekli kredinin bulunmasıyla Gemlik ve Orhangazi’nin evsel ve sanayi atıklarının Körfez’e temiz atılacağını söyledi.

Gemlik Denizcilik Yüksek Okulu’nun, Bursa’ya açılmasına karar verilen Teknik Üniversite’nin bünye sinde Denizcilik Fakültesi’nin olmasının kötü etki yaptığına dikkat çekilerek, “Bir ilde iki tane Denizcilik Fakültesi veya Yüksek Okulu’nun bulunması mümkün değil. Bu konuda çalışmalar devam ediyor” dendi. Gemlik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt, “Biz, Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemize elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bizlerin de sorunları var. Üç yıldır, Gemlik’e yakışır bir hizmet binası yapmak için çaba harcıyoruz. Ama, bu konuda yerel yönetimlerden gerekli desteği göremiyoruz. 114 yıllık geçmişi olan bir Odayız, Diğer odalardan yer konusunda geri kaldık” dedi.

Gemlik Gündem

Bu Yazı Yoruma Kapalıdır.